מוצ’י יפני

מוצ'י גלידה יפנית

מוצ’י זה חטיף יפני מאוד פופולרי במזרח, בשנים האחרונות התחיל להגיע גם למדינות מערביות ומוכר בתור קינוח טעים וממכר. למעשה אלו כדורי בצק הממולאים כל פעם במשהו אחר, יכול להיות מתוק או מלוח. בגרסה היפנית המסורתית הכדורי מוצ’י ממולאים בשעועית אזוקי ובשנים האחרונות חלחלה למדיהב גרסה מערבית של מוצ’י ממולא בשוקולד אשר הפך להיות להיט בדוכני רחוב ובמסעדות ביפן. במתכון שלנו אנו ממלאים את הכדורים בגלידה.

את המוצ’י מכינים מאורז דביק מיוחד, הכנת המוצ’י מתבצעת בצורה טקסית על אידוי האורז בתיבת עץ, ולאחר האידוי מועבר לכלי אבן גדול. לאחר מכן, נערך טקס שלם ובו מכים באורז בעזרת מחבט מיוחד, כדי להפוך אותו לעיסה שתהפוך בהמשך לבצק. ממנו מייצרים כדורי בצק, ממלאים ומאדים או מטגנים.

לגלידה:

קרם אנגלז

1 כוס חלב

1 כוס שמנת מתוקה 38%

 חלמונים 6

מקל וניל 1

  כוס סוכר3/4

   כפות  מאצ’ה3

לבצק המוצ’י:

כוס קמח אורז דביק

חצי כוס סוכר

3/4 כוס מים

קורנפלור למשטח העבודה

הוראות הכנה לגלידה:

בסיר מחממים את כל המרכיבים מלבד החלמונים.

במקביל בקערה נפרדת טורפים את החלמונים.

כשהתערבות בסיר חמה, מעבירים מעט לקערת החלמונים. אחרי שהטמפרטורה קצת התאזנה יוצקים את שארית התערבות בסיר לחלמונים, מערבבים ומבשלים עד לטמפרטורה של 85 מעלות למשך שתי דקות כדי להיות בטוחים מחיידקים.

מעבירים את התערובות למקרר ל-8 שעות, אחרי שהגלידה נהייתה מוצקה יוצרים מהתערבות כדורים בגודל של כף ומעבירים למקפיא.

הכנת בצק מוצ’י:

מערבבים את כל החומרים בקערה, מכסים בניילון ומחממים במיקרוגל לשתיים וחצי דקות.

מוצאים מהמיקרוגל, מערבבים היטב ואז עוד הפעם אותו הדבר (מחזירים למיקרוגל, שוב מכוסה עם ניילון נצמד, לעוד שתיים וחצי דקות ושוב מוציאים ומערבבים היטב).

את התערבות מרדדים על משטח מכוסה בקורנפלור על מנת שלא ידבק למשטח, יוצרים מהבצק עיגולים.

מניחים את עיגול הבצק על ריבוע ניילון נצמד, מוצאים את הגלידה מהמקפיא  שהכנו ומניחים במרכזו של העיגול בצק.

עוטפים את הבצק לצורת כדור עם הניילון הנצמד ומקפיאים. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הגלידה והבצק. 

כמה דקות לפני ההגשה יש להוציא את כדור המוצ’י להפשרה קצרה ותהנו 😊


למתכונים נוספים ובישול תאילנדי אותנטי אצלכם במטבח היכנסו לאתר ג’אי תאי >
 jai-thai.co.il
לבשל תאילנדי עם פו בלייב הצטרפו לקהילת הפייסבוק: מבשלים תאילנדי עם פו סינגהנארט
https://www.facebook.com/groups/jaithaicooking

המוצרים שהשתמשנו במתכון:

12.00

מוצרים נוספים שאולי תאהבו:

120.00
18.00
16.00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

התחל שיחה
צריכים עזרה?
שלום,
איך אוכל לעזור לך? :)