חיפשתם פאד תאי ירקות עם טופו חלומי במתכון קליל ופשוט? הנה מצאתם! מתגעגעים לריחות המזרח הרחוק? בנתיים תהנו מהם אצלכם בבית בחוויה לכל המשפחה. הפאד תאי נהפך למנה אהובה בכל בית ואחד המוקפצים המוכרים ביותר בעולם. הוא נוצר כאשר מהגרים סינים הביאו את אטריות לשוק התאילנדי. למרות שמנה זאת מוגשת לרב בארץ עם עוף או בקר, פאד תאי ירקות עם טופו הוא פתרון נפלא לצמחונים שאינו נופל מהגרסאות הבשריות. הטופו הוא מקור חלבון נהדר במנה, ושילוב ירקות מכל הצבעים יוצר מנה מאוזנת וטעימה שתוכלו גם לקחת יום למחרת לעבודה או ללימודים.
מרכיבים למתכון פאד תאי ירקות עם טופו:
400 גרם איטריות אורז רחבות
רבע כוס שמן
3 ביצים
350 גרם טופו במרקם רך
1 קישוא
1 פלפל אדום
1 חב’ נבטים
5 בצל ירוק
1 חב’ פיטריות שימגי
5 כפות רוטב פאד תאי
2 כפות רוטב סויה F5 כתום
בוטנים
כוסברה
לימון/ מיץ לימון ליים
משרים את איטריות האורז כחצי שעה ועד שעה עד שהן מתרככות
מחממים ווק עם שמן על אש גבוהה מוסיפים גזר, פטריות שימגי, קישוא, ופלפל, נבטים ובצל ירוק ומקפיצים.
מחממים מחבת נוסף עם שמן ומוסיפים את הביצים והטופו ומקפיצים עד שהביצים עשויות והטופו משחים מעט.
את תכולת המחבת מעבירים לווק להמשך בישול.
הגשה:
מסננים את האטריות ומוסיפים להקפצה נוספת יחד עם כל הרטבים.
להגשה – קוצצים בוטנים, כוסברה, ומעט פרוסות לימון או מיץ לימון ליים.
שדרוגים ושינויים במנה:
למי שרוצה להפוך את המנה לטבעונית, אפשרי לוותר על הביצים.
מי שמעוניין לחזק טעמים וליצור צבע חזק יותר למנה, אפשרי להוסיף כפית רוטב סויה תאילנדי כהה.
לסופרי הקלוריות ושומרי המשקל, אפשרי להגדיל את כמות הירקות ביחס לאיטריות, ירקות כגון: כרוב קצוץ דק, אפנות שלג, ברקומיני ועוד.