גרגירי טפיוקה הם למעשה חומר עמילני ללא טעם המגיע בגרגירים קטנים המכונים “פניני טפיוקה“. לקינוח טפיוקה מתאימים הגרגירים הקטנטנים. (כ-2 מ”מ קוטר). גרגירי הטפיוקה תופחים מאוד במהלך ההכנה ולכן דרושה כמות קטנה יחסית של גרגירים להכנה של מספר מנות.
את הקינוח נהוג להגיש בליווי פירות טריים כמו תותים, מנגו, קיווי, אננס או כל פרי רך אחר.
מרכיבים (8 מנות):
לפודינג:
1/3 כוס (65 גרם) פניני טפיוקה בקוטר 2 מ”מ
1 פחית קרם קוקוס (400 מ”ל) + 1 כוס קרם קוקוס (240 מ”ל).
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 כפית תמצית/מחית וניל
לרוטב:
100 גרם פירות יער קפואים
2 כפות (30 מ”ל) מים
2 כפות (25 גרם) סוכר
לקצפת:
1 פחית (400 מ”ל) קרם קוקוס (18% שומן) – שהייתה לפחות לילה שלם במקרר
3 כפיות (15 גרם) אבקת סוכר מנופה
לקישוט:
פירות יער קפואים או טריים (לא חובה)
מכינים את הפודינג: משרים את גרגרי הטפיוקה בחלב הקוקוס בסיר בינוני כ-30 דקות, עד שהגרגרים תופחים מעט. מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה על הלהבה הקטנה ביותר. מנמיכים את הלהבה לעוצמה החלשה ביותר וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם כ-15 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מאוד ופניני הטפיוקה תפוחים ושקופים. המרקם של הפודינג יישאר נוזלי ויתייצב מאוחר יותר בקירור. מוסיפים פנימה את תמצית או מחית הווניל ומערבבים היטב. מעבירים לכלי נוח למזיגה ויוצקים לכוסות הגשה שך 90 מ”ל כל אחת עד ל-3/4 מגובהן. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עד שהפודינג מתייצב.
מכינים את רוטב פירות היער: בסיר קטן מביאים לרתיחה את פירות היער, מים וסוכר. מבשלים כ-2 דקות נוספות ומסירים מהאש. טוחנים את הרוטב למחית בעזרת בלנדר מוט, ומצננים.
מכינים את קצפת הקוקוס: פותחים את פחית קרם הקוקוס הצוננת מבלי לנער את תוכנה, ומוציאים לקערה את החלק הלבן והמוצק, ללא הנוזלים. מוסיפים את אבקת הסוכר ובעזרת מטרפה ידנית (אין צורך במיקסר) טורפים קלות לקבלת מרקם סמיך ורך דמוי קצפת.
מעטרים: מניחים על הפודינג שבכוסות כפית או שתיים של רוטב פירות יער. מניחים מעל כפית גדושה של קצפת קוקוס ומעטרים במעט פירות יער. שומרים בקירור עד ההגשה.