עוף תאילנדי

עוף תאילנדי

עוף הוא מצרך בסיסי הנמצא בכל בית ישראלי ונאכל בשגרה ובאירועים. ברשת מופיעים שלל מתכונים של עוף באננס ועוף בחלב קוקוס אך מתכון זה משלב בין שניהם ויוצר תבשיל תאילנדי יוצא דופן בסיר אחד ובלי בלאגן מיותר במטבח.

מרכיבים ל6 מנות:

6 כרעי עוף
2 בצלים קצוצים (סגול או לבן)
3 כוסות חלבמי קוקוס
2 כוס אננס פרוס וחתוך (עדיף טרי)
3 כפיות גרידת לימון
2 כפות רוטב סויה
2 לימונים סחוטים
3 כפות סוכר
ממרח קארי צהוב כפית עד כפית וחצי
מלח לפי הטעם
שמן לטיגון העוף
בוטנים לקישוט
בצל ירוק לקישוט

אופן הכנה:

  • במחבת רחבה וגבוהה מחממים שמן.
  • מוסיפים את הבצל הקצוץ, ממרח קארי ומערבבים במשך דקה וחצי.
  • מוסיפים לבצל והקארי את חתיכות העוף ומטגנים את העוף כ3 דקות מכל צד עד להשחמה.
  • מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה לאחר מכאן מנמיכים את ומבשלים במשך כ30 דקות תחת מכסה סגור.
  • מוסיפים את גרדת הלימון, מיץ הלימון, סוכר, סויה מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
  • טועמים את התבשיל במידה וחסר מלח להוסיף.
  • מוסיפים את האננס ומבשלים עוד כ5 דקות.
  • מכבים את האש ומפזרים בצל ירוק ובוטנים מעל.

דגשים:

  • חשוב לערבב את מחית הקארי על מנת שלא תישרף.
  • שלב בישול הכרעיים בחלב הקוקוס הוא קריטי ולכן אין לקצר את זמן הבישול. הבישול בחלב הקוקוס מעניק לתבשיל את טעמו המיוחד.
  • מומלץ לא לוותר על תוספת הבצל הירוק והבוטנים- משדרג את המנה.

מומלץ להגיש את התבשיל לצד אורז תאילנדי.

התחל שיחה
צריכים עזרה?
שלום,
איך אוכל לעזור לך? :)