עוגת ספוג פנדאן

עוגת ספוג פנדאן
https://www.youtube.com/watch?v=Pa5Vv44nhbI

עוגת ספוג פנדאן יכולה להיות מוגשת בצורת רול, עוגה עגולה ומרובעת כמו שרואים בסרטון למעלה. הצורה פחות חשובה, כל אחד יבחר לפי מראה עיניו, אך בכל צורה אפשרית הטעם תמיד ישאר חלומי !
עוגה זו חולקת מרכיבים נפוצים עם עוגות אחרות, הכוללות קמח, ביצים, חמאה או מרגרינה וסוכר ודומה בהכנתה לעוגת השיפון האירופאית. עם זאת, המרכיב המובהק הוא השימוש בעלה של פנדן, המעניקים לעוגה את הצבע הירוק המובהק שלה. עוגת ספוג פנדאן היא תוצר חיבור בין שני עולמות, כאשר האירופאים הגיעו למזרח אסיה במטרה להשתלט על האזור, הם הביאו איתם שיטות בישול ואפייה אירופאיות. אלה השתלבו עם הטעמים האסייתים כמו צמח הפנדאן אשר מעניק לעוגה מעבר לטעם, גם צבע ירקרק ומזמין וניחוח משכר. כיום זהו קינוח פופולארי בדרום מזרח אסיה, ואף נחשב לעוגה הלאומית של מדינות כמו מאלאזיה וסינגפור.

מצרכים לעוגת ספוג פנדאן:

4 ביצים, סוכר, מלח, שמן, קרם קוקוס/חלב קוקוס, תמצית עלי פנדן, קמח , אבקת אפיה, מיץ לימון ליים

בקערה מערבבים:

4 חלמונים
40 גרם סוכר
1/8 כפית מלח

מוסיפים לבלילה :

50 גרם שמן
20 גרם קרם/חלב קוקוס
40 גרם תמצית עלי פנדן
70 גרם קמח לאפיה
1/2 כפית אבקת אפיה

במיקסר מערבבים:

4 חלבונים
40 גרם סוכר
כפית מיץ ליים

מערבבים את 2 תכולות הקערות ומכניסים לאפיה באדים (עם מגש מים רותחים על המדף התחתון ביותר) בתנור שחומם מראש ל- 180° כ- 50 דקות ובתאבון !

עוגת ספוג פנדאן

ישנם כמה סוגי מתכונים עבור עוגת ספוג פנדאן, בעוד שבמקומות רבים המתכון נוצר בהשראה של עוגות שיפון, ישנם גם מתכוים אשר מתבססים על עוגות אחרות, וחולקים רק את השימוש בטעם הפנדאן ובצבע הירוק. מתכונים נוספים גם עושים שימוש בקרם פנדן ומוצרים אחרים שמשמשים כתחליפים שונים לתמצית עלי הפנדאן.

אוהבים את המטבח התאילנדי? אוהבים להכיר מטבחים חדשים? מוזמנים להציץ במתכונים שלנו ולהיפתח לעולמות חדשים

התחל שיחה
צריכים עזרה?
שלום,
איך אוכל לעזור לך? :)