מי שחש געגועים עזים לבנגקוק או לאיים הקסומים של תאילנד, מכין במטבח הביתי מאכלים תאילנדיים ואחד האהובים ביותר הוא סלט חצילים תאילנדי, פשוט להכנה ובעל טעם יוצא דופן.
לרכישת חציל תאילנדי לחצו כאן
החוויות של השבים מתאילנד
תקופת החופש בתאילנד עבור זוגות ומשפחות רבות הן תקופה שהם זוכרים כמעט בכל יום לאור החוויות העוצמתיות שצברו בחופשה. לכן כאשר החברים מבקשים חציל תאילנדי מתכון ברור לכולם שיש געגועים עזים לחופים הבתוליים וכמיהה לחזור לשם בקרוב.
סלט חצילים מעולה
מחפשים מתכון חציל תאילנדי, כדאי לבחור לצורך הכנת הסלט בחצילים בשרניים ואיכותיים, לחתוך אותם לקוביות ולהחליט אם מעדיפים לטגן אותם במעט שמן, או לאפות אותם כחצי שעה בתנור. הטעמים של החצילים באפייה או בטיגון הם דומים.
בנוסף לכך חושב לוודא שיש בבית או לקנות מראש את כל מרכיבי המתכון כיוון שחשוב להשתמש בכולם, כדי לקבל את הטעם הייחודי והמושלם. יש להקפיד על הכמויות המדויקות ואם כמות החצילים היא גדולה יותר, יש להתאים לכך גם את כמות הרוטב שתהיה גדולה יותר באופן יחסי.
מצרכים לסלט חצילים תאילנדי:
- 2-3 חצילים חתוכים לקוביות
- 3 עלי בצל ירוק חתוכים
- 2 שיניי שום כתוש
- כף 2 רוטב צ׳ילי מתוק או חריף
- כף 1 רוטב טריאקי
- כף 1 רוטב סויה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
לרכישת חציל תאילנדי לחצו כאן
אופן הכנת סלט חצילים תאילנדי:
- מערבבים את הרטבים ביחד בקערה יחד עם השום, הבצל הירוק והפטרוזיליה.
- מטגנים או צולים בתנור את קוביות החציל:
טיגון
מחממים שמן במחבת, מוסיפים את החצילים, יש להפוך לטיגון מכל הצדדים עד לצבע זהוב.
מעבירים לכלי עם נייר סופג.
בתנור
מחממים תנור ל180 מעלות. מניחים נייר אפייה מרוח במעט שמן זית לאחר מכן מוסיפים את קוביות החציל ומזלפים שמן זית ומערבבים. מכניסים לתנור לכחצי שעה עד לקבלת צבע זהוב.
- מוציאים ומערבבים בקערה עם הרוטב שהוכן מראש.
- ניתן לאכול חם או קר לבחירתכם.
- יש לשמור במקרר.
היתרון הגדול של סלט חציל תאילנדי הוא בפשטות ההכנה שלו ולכן גם הילדים ייהנו מהעיסוק במטבח ומההכנה של המאכל הממכר.
הם יוכלו לחתוך את החצילים לקוביות (בהתאם לגילם) לסדר אותם במגש כך שיהיה מוכן להעברה לתנור. הם יוכלו גם לקצוץ את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והשום ולערבב יחד את מרכיבי הרוטב כדי לקבל את המרקם הנפלא מעל קוביות החצילים.
סלט חציל תאילנדי כמו מאכלים תאילנדים רבים נוספים הפכו לחלק מהתפריט של ישראלים רבים, אלו שביקרו בתאילנד ואלו שאכלו סלט זה במסעדות האסיאתיות המעולות בארץ, או אצל בני משפחה וחברים. מדובר באחד מסימני ההיכר של תאילנד ולכן אי אפשר לוותר על מתכון חציל תאילנדי.
אף על פי שהטעמים של המאכלים שמקורם הוא ממזרח אסיה, רחוקים מאד מהטעמים הקלאסיים הישראלים, המאכלים הללו תפסו מקום של כבוד בכל מטבח ישראלי והפכו להיות אהובים על כל בני המשפחה ולכן הם דבקים באופציה של חציל תאילנדי מתכון לעיתים תכופות.