מרק תירס תאילנדי עם חלב קוקוס

מרק תירס תאילנדי עם חלב קוקוס

מרק תירס תאילנדי עם חלב קוקוס הוא מרק אותו תוכלו להכין במהלך כל ימי השנה אך, מומלץ להכינו בעיקר בקיץ בשל שיא עונת התירס על מנת לקבל טעמים עמוקים יותר של תירס. המרק קרמי ועשיר בריחות וטעמים מהמזרח הרחוק שיביאו את תאילנד אליכם לבית. למתכון גריסה עדינה שמתאימה לילדים אך, ניתן לשדרג את המתכון ולהפוך אותו למתובל שיתאים לאנשים בוגרים יותר. 

מרק תירס תאילנדי מתכון ל4 מנות: 

6 קלחי תירס

ליטר מים

1 בצל לבן מקולף וחתוך לרבעים 

1 עלה דפנה

2 כפות שמן קוקוס\ שמן נטרלי אחר

1\4 כוס בצלי שאלוט קצוצים (1 גדול או 2 קטנים)

כוס או 3/4 חלב קוקוס או קרם קוקוס 

1 כף עלי טרגון טריים קצוצים דק לקישוט

שמן זית לקישוט מעל

אופן הכנה:

  1. נחתוך את גרעיני התירס מהקלח ונשים בקערה נפרדת. צריך לצאת בערך 4 כוסות תירס (אם יצא יותר אפשר לשמור לקישוט).
  2. את קלחי התירס ללא הגרעיניים חותכים לחצי ומנחים בסיר בינוני עם הבצל הלבן החתוך לרבעים, עלי דפנה וליטר מים קרים. 
  3. מביאים את הסיר לרתיחה על אש גבוה, מנמיכים את האש ומבשלים ללא כיסוי למשך 30 דקות.
  4. בינתיים במחבת גדולה על אש בינונית מחממים שמן קוקוס
  5. לשמן קוקוס החם נוסיף את בצלצלי השאלוט הקצוצים ונערבב מדי פעם- עד שהבצל שחום ורך (בערך דקה)
  6. נוסיף למחבת עם הבצל את 4 כוסות נערבב מידי פעם עד שהם הופכים לריחניים ורכים (בערך 7 דקות)
  7. מוסיפים 1-2 כפיות מלח (לפי הטעם) למחבת ומערבבים. 
  8. מורידים מהאש ושמים בצד עד שהציר עם הקלחים מוכן.
  9. ברגע שהציר מוכן מסננים אותו וזורקים את קלחי התירס.
  10. נטחן 2 כוסות ציר עם גרעיני התירס המוקפצים בבלנד\ עם מוט בלנדר עד לתערובת חלקה (יתכן כי תצטרכו לעשות זאת בכמה פעמים אם הבלנדר שלכם קטן).
  11. את התירס הטחון עם הציר נסנן על מנת להיפטר מקליפות התירס. נסו לסחוט את המסה על מנת להוציא כמה שיותר נוזלים וזרקו את השאריות . 
  12. לנוזל התירס שנוצר מוסיפים את החלב קוקוס, מערבבים ומאזנים טעמים.
  13. מצננים את המרק לפחות שעה, מוזגים לקערות מעל מפזרים עלי טרגון טריים ומזלפים שמן זית. ניתן לפזר גם גרעיני תירס אם נותרו לכם. 
  14. בתאבון ☺ 

את המרק ניתן להגיש עם אטריות שעועית.  

*לשדרוג מתכון מרק תירס תאילנדי והפיכתו לעשיר יותר, לפני טיגון השאלוט ניתן לטגן כף מחית קארי ירוק, 2 עם  שיני שום קצוצות ומעט ג’ינג’ר ואז להמשיך להכין את המתכון לפי השלבים הרשומים. 

את המרק ניתן לשמור לאכול חם\ קר (מומלץ קר) ולשמור במקרר כ3 ימים. 

19.00
14.00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

התחל שיחה
צריכים עזרה?
שלום,
איך אוכל לעזור לך? :)