מרק טום יאם קונג – בטעם חמוץ חריף עם שרימפס ועשבי תבלין תאילנדים

מרק טום יאם קונג

 מתכון למרק טום יאם קונג באדיבות פו סינגהנארט  

רכיבים:

10-15 שרימפס  (אם קפוא אז לא מבושל)
3-4 חתיכות גלנגאל
3-4 עלי קפיר ליים טריים או 8-10 עלים מיובשים
צ’ילי – לפי טעמכם
4-5 בצלצלים אדומים קטנים (שאלוט)
2-3 ענפי למון גראס טרי (אם מיובש אז כף אחת)
10 עגבניות שרי קטנות או 1-2 גדולות
50 גרם פטריות
2-3 כפות מיץ ליים טרי (או לימון)
1-2 ענפי כוסברה
1-2כפות רוטב דגים
1 כף סוכר (או קצת יותר לפי טעמכם)
1 כפית מלח
3 כוסות מים (750 מ”ל)

אופן ההכנה:

1) מרתיחים את המים בסיר
2) הכניסו את השרימפס וכשהם מתבשלים והופכים לכתומים הוציאו מהמים ושימו בקערה בצד.
3) אל המים הרותחים מוסיפים את המלח, למון גראס, גלנגאל, עלי קפיר ליים, בצל אדום
ומבשלים עד שיוצאים הריחות של עשבי התבלין והמרק משנה את צבעו.
3) הוסיפו עגבניות ופטריות ותנו להן להתבשל
4) כשהכל מבושל מוסיפים סוכר ורוטב דגים – מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך
5) סיגרו את האש ואז הוסיפו צ’ילי, כוסברה והחזירו את השרימפס למרק.
6) הוסיפו מיץ ליים – השתדלו לזכור כמה כפות רוטב דגים שמתם, והוסיפו מיץ ליים באותה כמות או קצת יותר.
7) טועמים ומתקנים טעמים.
8) מגישים לצד אורז תאילנדי מאודה

למתכונים נוספים ובישול תאילנדי אותנטי אצלכם במטבח היכנסו לאתר ג’אי תאי >
 jai-thai.co.il
לבשל תאילנדי עם פו בלייב הצטרפו לקהילת הפייסבוק: מבשלים תאילנדי עם פו סינגהנארט
https://www.facebook.com/groups/jaithaicooking

19.00
14.00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

התחל שיחה
צריכים עזרה?
שלום,
איך אוכל לעזור לך? :)